Mäkihypyn kesä gp -kausi pyörähti eilen käyntiin Puolan Wislassa, jossa kilpailtiin suurmäen joukkuekisa. Suomen Puolaan matkanneeseen joukkueeseen kuuluvat Janne Ahonen, Harri Olli, Jarkko Määttä ja Ville Larinto. Kesä gp-kilpailut kuuluvat omaa kesämaailmancupiin, eikä tuloksilla ole enää mitään arvoa, kun lumilla hypättävä kausi marraskuun lopulla alkaa.

Suomen joukkue sijoittui elisen joukkuekilpailun seitsemänneksi. Sijoitukset ovat tuttua kauraa myös talvikaudella, mutta jotain positiivista pystyi joukkuekilpailusta poimimaan: Ahonen esitti kaksi varmaa yli 120 metrin suoritusta, ja Larintokin onnistui tasaisesti. Harri Olli jäi 120 metrin alle kummalakin hypyllä, eikä Jarkko Määttä saanut aivan parasta terää hypyistään irti.    

Tässä vaiheessa, kun harjoituskausi on tavallaan vielä käynnissä, on tärkeintä yrittää välttää loukkaantumisia. Hyppyjen, toistojen ja muiden lajiharjotuisten kautta on kaivettava paras terä irti, ja kauden päätavote arvokisattomana vuonna on varmasti legendaarisella mäkiviikolla. Sen voitto merkitsee näissä piireissä paljon...

Odotetaan rauhassa tilanteen kehittymistä. Suomen mäkihypyn nousu alkaa, mutta se vie vielä aikaa, eikä se tapahdu sormea napsauttamalla. Se vaatii pitkäjänteistä työtä. Ja paljon sitä.