Formula 1 -sarjassa eletään jälleen sitä jokavuotista huhukautta, jolloin lähes päivittäin saa lukea eri medioiden kanavista "sopimusuutisia" eri talleihin ja kuskeihin liittyen. Tällä kaudella suomalaiskuskit Kimi Räikkönen ja Valtteri Bottas ovat olleet huhujen keskipisteessä. Pitkin kevättä ja kesää kirjoiteltiin niin Räikkösen jatkosopimuksesta kuin Bottaksen Ferrari-siirrosta. Jokatapauksessa, Kimi jatkaa ensi kaudella Ferrarilla, ja näin tämän palapelin aloituspala voitiin asettaa paikoilleen.

Mitä sitten muihin talleihin tulee? Mercedes, Sauber ja Ferrari jatkavat satavarmasti samalla kuskikaksikolla ensi kauden, mutta muiden tallien osalta pieniä- ja suuria kysymyksiä riittää. Käydäänkin siis läpi yksitellen jokaisen tallin tilanne, ja mahdolliset kuljettajaehdokkaat ensi kauden autojen rattiin.

Mclaren Perinteikkään tallin kausi on ollut täysi pannukakku. Kummallakin kuljettajalla on sopimus ensi kaudeksi, ja Fernando Alonso tulee tallin kokoonpanoon ensi kaudella kuulumaan, sillä tiliä kertyy mukavasti, eikä kaksinkertainen maailmanmestari halua projektia jättää kesken. Sen sijaan Jenson Buttonin jatko on pienoinen kysymysmerkki: Kevin Magnussen sai viime kauden päätteeksi väistyä Alonson tieltä, ja nyt hänelle etsitään ajopaikkaa. Lisäksi mukana kuskiehdokkaiden listalla on todennäköinen GP2 -mestari Stoffel Vandoorne. On varmaa, ettei Mclaren halua näitä kahta lupaavaa nuorta kuljettajaa päästää tallistaan. 

Force India Vaikka kauden alku oli huono, on talli pystynyt kesän aikana kehittämään uutta autoaan, ja nousu jatkuu koko ajan. Talli ilmoitti tänään jatkavansa Nico Hulkenbergin sopimusta kahdella kaudella, joten vielä Sergio Perezin jatkosopimusta odotetaan. Eli Force India jatkanee samalla kokoonpanolla myös ensi kaudella. Tosin, jos taloudellinen tilanne on kehno, niin Perez ei saata saada jatkosopimusta, jolloin Mercedeksen testikuljettaja Pascal Wehrlein voisi olla kuljettajana, jolloin ainakin moottoripuolen kuluja saisi leikattua... 

Lotus/Renault Viime viikkoina huhut Renaultin ostoaikeista ovat lisääntyneet, ja on mahdollista, että ranskalaisvalmistaja palaa takaisin omana tiiminä kuninkuusluokan pariin. Tällöin kuljettaja-asiat muuttuisivat, ja Roman Grosjean jatkaisi tiimissä, mutta Pastor Maldonadon jatko olisi vaakalaudalla. Maldonado voisi tavoitella paikkaa kenties Force Indialta. Hänen tilalleen voisi nousta vaikkapa nykyinen testikuljettaja Jolyon Palmer.

Williams Tämä kiinnostaa varmasti suomalaisia eniten. Valtteri Bottaksella on optio ensi kaudesta, ja myös Felipe Massan jatko tuntuu myös varmalta. Jos suuria ihmeitä ei tapahdu, niin sama kuljettajakaksikko on myös ensi kaudella mukana.

Red Bull Red Bull on tällä kaudella kärsinyt alkukauden ajan hankaluuksista. Kehitystä on tapahtunut, ja niistä olemme saaneet osoituksia viime kisojen ajan. Daniel Ricciardoa huhuiltiin koko vuoden Ferrarille, mutta viime kauden jälkeen Vettelistä luopunut mestaritiimi ei toistamiseen halua tähtikuljettajastaan luopua. Samoin Daniil Kvyat jatkaa tallissa ensi kaudella.

Toro Rosso Tällä kaudella debytoineet Max Verstappen ja Carlos Sainz jr. ovat onnistuneet mielestäni hyvin. Ja siitä syystä kummatkin jatkavat ensi kaudella tiimissä, jolloin on aikaa näyttää lisää taitojaan tallin johdolle. Todennäköisesti toinen heistä nousee seuraavan parin kauden sisällä emotallin kuljettajaksi. Aika näyttää kumpi.

Marussia Marussian ympärillä huhut ovat nousseet moottorisopimuksesta Mercedeksen kanssa, mutta tämän hetkisen mututuntuman perusteella väitän Mclarenin pohtivan tulevaisuutta tiimille, jossa ajaisi jompikumpi tai molemmat Vandoorne tai Magnussen. Marussia kaipaa rahoitusta, ja siksi Mercedestä on myös nostettu ehdokkaaksi auttamaan tallia ottamaan askeleita kohti pistetaistoa. Mercedes tarjoaisi voimanlähteen ja saisi näin paikan Pascal Wehrleinille ensi kaudelle.

Haas Ensi kaudella mukaan tuleva Haas F1-team pohtii tällä hetkellä ensi kauden kuljettajiaan. Huhuissa Ferrarin testikuljettaja Esteban Gutierrez on yhdistetty vahvasti Haas -tallin kuljettajaksi. Lisäksi Ferrari ja Haas tekevät yhteistyötä, joten siirto tuntuu loogiselta. Toinen kuljettaja omissa papereissani on hyvää GP2 -kautta ajava Alexander Rossi.

Asiat voivat nopeasti muuttua, ja silloin tämä listaus on paperia. Tulipas ainakin pohdittua, jollei muuta.