Mclaren on suurten päätösten edessä. Vaikka tallilla on voimassa olevat sopimukset ensi kaudesta nykyisten kuljettajiensa kanssa, on nuorten kuljettajien ohjelman puolelta puskemassa kaksi kuljettajaa kisatiimiin. Viime kaudella tallin riveissä ajanut, nykyinen testikuljettaja Kevin Magnussen on linjannut selkeästi haluavansa ensi vuonna ajaa, ja jos ajopaikkaa ei löydy, vaihtaa tanskalaiskuski sarjaa. Magnussenilla on paljon potentiaalia, joka jäi viime kaudelta piiloon. Jo heti uransa ensimmäisessä kilpailussa toiseksi ajanut Magnussen ei tahdo hukata aikaansa testikuljettajana, ymmärrettävästi.

Toinen kuljettajakandidaatti ensi kaudelle on tämän kauden GP2-mestaruuteen vahvasti matkalla oleva Stoffel Vandoorne. Vain ihme voi häneltä tittelin viedä. Ja jos ja kun Vandoorne mestaruuden voittaa, ei hän GP2-sarjaan voi enää osallistua. Tuolloin F1:siin on päästävä, muutoin on on vaihdettava sarjaa. Vandoorne on yksi lahjakkaimmista GP2-sarjaa ajaneista kuljettajista, joten en usko F1-portin sulkeutuvan hänen osalta ensi vuonna. Jatko vähintään testikuljettajana on varmaa, jos ajopaikkaa ei irtoa.

Nykyiset kuskit Fernando Alonso ja Jenson Button ovat olleet hankalassa paikassa. Tiimi on vahva, mutta auton ja voimanlähteen muodostama kokonaisuus heikko. Edes yhteensä kolme maailmanmestaruutta voittaneet kuljettajat eivät tilannetta voi korjata radalla, sillä suorilla he ovat muita käsittämättömän paljon jäljellä. Kilpaileminen ei ole helppoa, varsinkin kun nämä kaverit ovat tottuneet vain voittamaan.

Ron Dennis, ja muu tallin johtokunta tekevät nyt päätöksiä. Vaikka Dennis totesi Japanin GP:n jälkeen saman kuljettajakaksikon jatkavan ensi kaudella, tuntuu tuo vain vakuuttelulta. Tällä tavalla hän sai hiljennettyä talliaan ympäröiviä huhuja ja nyt tiimi voinee rauhassa keskittyä ensi kauden auton kehitykseen. Se on kuitenkin varma, että kuljettajauutisia saamme odottaa jonkin aikaa.

Olen varma, että Alonso jatkaa tallissa. Hän ei jätä projektia huonon vuoden takia kesken, vaan janoaa menestystä. Buttonin jatkoa toivon, sillä hän on edelleenkin loistava kuljettaja ja pärjännyt Alonsoa vastaan. Mutta miten Magnussen ja Vandoorne? Joutuuko Button väistymään? Entä jatkaako Alonso sittenkään? Näihin kysymyksiin tulemme vielä vastaukset saamaan...