Arvokisattoman vuoden kruunu, maastohiihdon oma turnee Tour de Ski pyörähtää vuoden ensimmäisenä päivänä käyntiin. Edessä on pitkä, niin henkisesti kuin fyysisesri haastava kiertue, joka vie kestävyystason äärimmilleen. Erityisesti kirsikkana kakun päällä oleva loppunousu Alpe Cermisin huipulle on kiertueen ylivoimaisesti kovin koitos. Luvassa on jälleen kerran mielenkiintoinen turnee, tosin kärkikaksikko on ennakolta aika selvä. Käydään läpi naisten kilpailun ennakkosuosikit, haastajat ja mahdolliset yllättäjät.

Ennakkosuosikit

Therese Johaug 

- Tämän kauden valtias. Mikäli pysyy terveenä on kokonaiskilpailun ylivoimainen suosikki. Sprintit ainoa heikkous, hankala voitettava muilla matkoilla. Ylivoimainen ennakkosuosikki.


Heidi Weng

- Johaugin kovin haastaja. Viime kaudella melko tasaista taistoa Johaugin kanssa, mutta tällä kaudella Therese on ollut paljon etevämpi. Sprintit iskun paikka, mutta Johaug on muilla matkoilla edellä. Ensimmäiset kilpailut näyttävät tahdin. 


Haastajat

Krista Pärmäkoski

- Vahva perinteisen kilpailu Toblachista kertoi Pärmäkosken olevan kunnossa. Odotettu onnistuminen luo odotuksia Tourille, jossa Krista on aiemminkin menestynyt. Krista taitaa jokaisen matkan ja pysyessään terveenä taistelee varmasti kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta. 


Ingvild Flugstad Östberg

- Sprinttien taitaja on tällä kaudella menestynyt myös normaalimatkoilla. Tällä perusteella Östberg nousee vahvaksi podiumkandidaatiksi, menestyessään erityisesti sprinteissä. Loppunousu on kuitenkin suuri kysymysmerkki, joka saattaa pahimmassa tapauksessa romuttaa palkintopallihaaveet.


Charlotte Kalla

- Kokonaiskilpailun kertaalleen voittanutta ruotsalaista ei voi jättää pois laskuista. Kalla taitaa sprinttejä lukuunottamatta kaikki matkat kiitettävästi, joten hän ilmottautuu myös taisteluun kokonaiskilpailun kolmannesta sijasta. Erityisesti vapaalla hiihtotavalla hiihdettävät kilpailut, kuten mm. kuuluisa loppunousu ovat Kallan vahvuuksia.


Maiken Caspersen Falla

- Kahdesti tällä kaudella sprintin mc-osakilpailuvoittoa juhlineella norjalainen on varma finaalikandidaatti sprinteissä, mutta myös normaalimatkat sujuvat kohtalaisesti. Sprinttien onnistumiset pitävät Fallan mukana podiumtaistossa, mutta normaalimatkoillakin pitää sijoittua kymmenen parhaan joukkoon, mikäli mielii taistella podiumista. Lisäksi Östbergin tavoin loppunousu on kysymysmerkki. Voittaa pari sprinttikilpailua.


Kerttu Niskanen

- Suomalaishiihtäjät ovat haastajia. Niskasen tapauksessa mahdollisuudet on onnistuessaan viiden parhaan joukkoon, ehkä jopa aivan lähelle podiumia. Pystyy hiihtämään tasaisesti kaikkia matkoja ja tasaisuus on valttia. Loppunousu sopii aivan varmasti Niskaselle.


Seuraa myös heitä

Justyna Kowalczyk

- Neljästi Tourin kokonaiskilpailun voittanut puolalainen on yllätysvalmis erityisesti perinteisen hiitotavan matkoilla. Vapaa on edelleen heikkoa, joten kokonaiskilpailun kärkitaisteluun ei ole asiaa, mutta voi yllättää yksittäisissä kilpailuissa. Kokemus vie pitkälle, joten sijoittunee kymmenen parhaan joukkoon, vaikka on kaukana huippuvuosistaan.


Laura Mononen

- Mononen onnistui muiden tavoin Toblachin kilpailussa ja on valmis taistelemaan hyvistä sijoista myös Tourilla. Moninen hallitsee kohtuullisesti normaalimatkojen lisäksi myös sprintin, joten karsinnan läpäisy on niistä tärkeintä. Normaalimatkoilla pitää päästä kahdenkymmenen parhaan joukkoon ja rakentaa siitä turneeta eteenpäin. Mahdollisuudet top20:n joukkoon kokonaiskilpailussa.  


Stina Nilsson

- Yksi sprinttikilpailuiden ykkösnimistä on vahva ehdokas Tourin sprinttikilpailuiden finaaleihin. Vielä on kysymysmerkki hiihtääkö edes koko Tourin, sillä normaalimatkoilla ei tulosta sprinttien tavoin tule. Ehdottomasti seurattava nimi sprinteissä ja saavuttanee niistä palkintopallisijan.


Seuraavassa ennakkopaketissa ennakoidaan miesten Touria. Kuinka pärjäävät suomalaishiihtäjät?