Tämäkin F1 -kausi päättyi Lewis Hamiltonin maailmanmestaruusjuhliin. Brittikuski varmisti uransa kolmannen MM-tittelin jo suhteellisen aikaisessa vaiheessa USA:n GP:ssä. Kauden alussa povattiin MM-taiston olevan Mercedes-kuljettajien välillä tasainen, mutta loppujen lopuksi toisin kävi: Hamilton oli omaa luokkaansa, erityisesti aika-ajoissa, joissa Nico Rosberg päihitti hänet useasti edelliskaudella. Sen sijaan voimasuhteet kääntyivät kisatekemisessä hieman Rosbergin hyväksi. Mutta se ei riittänyt.

Rosberg oli loppukauden ajan kilpailuissa tallikaveriaan vahvempi, mutta tällä kaudella aika-ajo ja kilpailun lähtö muodostuivat suureen rooliin voittotaistelussa. Mikäli Hamilton piti piikkipaikkansa lähdössä, oli Rosbergin erittäin hankala hänet ohittaa, sillä olihan alla saman tallin autot. Nico pääsi yleensä iskuetäisyydelle, mutta Lewis kykeni kontrolloimaan johtoaan. Onnistuminen, tässä tapauksessa paalupaikka ja onnistunut startti olisi avannut hänelle ovet parempaan. Nimittäin voittoon, osaahan Nicokin yhtä lailla kontrolloida kisaa, mikäli tarve niin vaatii...

Tällä kaudella kumpikaan kuljettaja ei kärsinyt toista enempää teknisistä ongelmista. Näin taisto pystyttiin ratkaisemaan radalla. Nico oli kesällä tyytymätön suorituksiinsa, ja näytti palkintokorokkeella silmin nähden pettyneeltä — niin kuin varmasti jokainen tallikaverilleen häviävä kuljettaja. Hamiltonin otteet olivat radalla ajoittain jopa hieman liiankin aggressiiviset, mutta hän pelasi peliään mestarin lailla. 

Kyllä Nicostakin voi tulla mestari. Hänellä on kaikki siihen vaadittavat ominaisuudet. Viime kaudella hän ajoi urallaan ensimmäistä kertaa sarjan parasta autoa, mutta vielä hän ei ole kyennyt hyödyntämään kyseistä etua. On erittäin todennäköistä, että Mercedes valmistaa vielä ensi vuonnakin sarjan parhaimman kaluston, joten nyt jos koskaan Nicolla on elämänsä tilaisuus — enää hän ei halua Hamiltonille taipua. Talven aikana on tehtävä rajusti töitä ja ajettava koko kausi tasaisesti. 

Ensi maaliskuussa kaikki aloitetaan jälleen uudelleen puhtaalta pöydältä. Tuolloin tilastot eivät merkitse enää mitään. On aika ajaa kilpaa.