Kauan odotetut jääkiekon alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruuskilpailut pyörähtivät tänään iltapäivällä käyntiin. Suomen joukkue avasi urakkansa alkuillasta Valko-Venäjää vastaan pelatulla ottelulla. Nuorilta Leijonilta odotetaan todella paljon, ja avausottelu näytti todella suuntaa Leijonien pelaamisesta.

Lyödään kirjoituksen pääsanoma näin heti alkuun tiskiin: Leijonat oli tänään lyömätön. Mutta. Viimeistely oli kahden ensimmäisen erän aikana tehotonta. Vetoja sateli kohti Valko-Venäjän maalia, mutta mikään niistä ei painunut verkon perukoille. Läpiajotilanteissa haettiin vielä yhtä syöttöä, ikään kuin "namutellen" kaverille, ja koko hyökkäys meni tämän myötä mönkään.

Yrittäminen palkitaan aina. Toisen erän lopussa Kärppien superlupaus Jesse Puljujärvi huudatti avausmaalillaan areenan yleisöä. Suomen hyökkäyspelissä oli selvästi havaittavissa jonkinlainen vahva lukko. Puljujärvi löysi kyseiseen lukkoon avaimet ja samalla maalihanoista alkoi virrata maaleja. Niitä tuli lopulta Puljujärven maalin lisäksi viisi muuta. Ilman kahden aikaisemman erän viimeistelyongelmia niitä olisi vuonut tulla kymmenen. Ehkä jopa yli.

Turnauksen avausottelu antoi positiivisia signaaleja Suomen pelaamisesta. Erityisesti joukkueen kakkosketju nousi tänään parrasvaloihin Puljujärven latoessa tauluun tehot 2+1, ja 16-vuotias Patrik Lainekin avasi maalitilin välittömästi turnauksen avausottelussa. Samalla voi toiselta kantilta ajatella, oliko tämä kakkosketjun "tehorysäys" loppujen lopuksi mikään yllätys. 

On myös ilahduttavaa, että onnistumisia tuli laajalla rintamalla. Muutkin ketjut tuottivat tulosta ja tämä on pelkästään positiivinen asia pelien jatkuessa. Kapteeni Mikko Rantanen onnistui myös avaamaan maalitin ja hänen odotetaan parantavan otteitaan vielä turnauksen edetessä. Henki on joukkueen sisällä selkeästi hyvä, ja se saa lisäbuustia kotiyleisön kannatuksesta, jota oli tänään muuten hallissa kiitettävästi.

Turnaus on kuitenkin pelaajille tiukka. Pelejä on tiuhaan tahtiin ja median pyöritys on kova. Mutta siitä pitää vain ammentaa energiaa positiivisesti. Monien seurojen edustajat ovat paikalla etsimässä talentteja joukkuisiinsa, ja mikäli turnauksessa esiintyy edukseen, voi paikasta jokaisen nuoren lupauksen unelmassa — NHL-Liigassa puhua.

Joka tapauksessa, hyvällä tiellä ollaan. Tämä kaikkien aikojen joukkue on osoittamassa olevansa juuri se. Mutta. Turnausta on vielä jäljellä, ja kaikki on mahdollista.