Nuoret Leijonat ovat jo nyt täyttäneet odotukset. Mitalipeleissä ollaan. Joukkue esittää ottelu-ottelulta huikeaa jääkiekkoa. Onko mikään enää MM-kullan esteenä?

Ei välttämättä.

Tänään välierissä joukkue passitti Ruotsin pronssiotteluun. Tällä kertaa ykköshyökkäyksemme, PuLaAho (tai miksi sitä ikinä haluaakaan kutsua) ei onnistunut maalien teossa. Mutta muut onnistuivat. Kolmosketju oli tänään avain maalien makuun.

Kapteeni Mikko Rantanen on parantanut otteitaan turnauksen edetessä. Tänään siitä osoituksena tehot 0+2. Rantanen oli mukana jokaisessa Leijonien maalissa ja sananmukaisesti — kapteeni otti tänään roolia ja vastuuta.

On mainittava myös maalivahti Kaapo Kähkönen. Kun pelit kovenevat, on Kähkönen vireessä. Vaikka Ruotsi onnistui tänään yhden repun tekemään, torjui Kähkönen Tre Kronorin vedot silloin kuin piti. Lupaa hyvää finaalia varten...

Turnaus on ollut Leijonille vakuuttava, myös opettava. Joukkue on useasti noussut takaa-ajajan asemasta tasoihin ja lopulta löytänyt uuden vaihteen ja lentänyt ohi. Otteet, erityisesti puolustuspäässä ovat parantuneet peli-peliltä, ja välierissä tekiminen oli mallikasta.

Pelaajat ovat useasti haastatteluissa peräänkuuluttaneet yleisön antaman tuen merkitystä. Se on suuri. Kaiken lisäksi, loppuottelu on loppuunmyyty. Suomi pelaa finaalissa. Osaatte laskea tämän yhtälön. Kannustaminen on varmasti huipussaan. Hyvä Leijonat!

Nuorten Leijonien finaalivastustaja selviää toisesta välieräottelusta Venäjä-USA. Venäjä voitti Suomen alkulohkossa, mutta USA:ta joukkue ei ole turnauksessa kohdannut kertaakaan. Lähitunnit näyttävät, kumpi näistä vastaan finaalissa asettuu.

Pelaajilla on oikea asenne kysyttäessä kumpi olisi mieluisampi finaalivastus. "Ihan sama kumpi tulee" — siinä tyypillinen mallivastaus. Katseet on suunnattu finaaliin, ja joka tapauksessa tuttu klisee: vastustaja on voitettava.

Luvassa on yksi viime vuosien hienoimmista finaaleista. Kaikkien aikojen U20-joukkue on valmiina. Haaste on kova, mutta ei missään nimessä mahdoton.