Ferrari on jälleen tällä kaudella ottanut askeleen Mercedestä kiinni. Tallin kauden alku on ollut täynnä kaikenlaisia ongelmia, eikä yhtään ongelmatonta kilpailua ole vielä alla. Niin kuljettajien virheet kuin auton epäluotettavuudet ovat maksaneet tärkeitä pisteitä, joten italialaistallilla on siinä suhteessa peiliin katsomisen paikka. 

Kimi Räikkösen kauden avaus on ollut positiivinen. Kyllä. Australiassa lupaavasti alkanut kilpailu jäi kesken ilman omaa syytä, ja Bahrainissa Jäämies taisteli palkintopallille. Ilman heikkoa starttia vuoden 2007 maailmanmestari olisi kamppaillut jopa kilpailun voitosta. Kiinan kilpailu meni pipariksi jo heti startissa, kun tallitoveri Sebastian Vettel käynnisti kolarin, jossa Räikkösen auton etusiipi meni lunastuskuntoon. Kiinasta tuloksena viides sija.

Kimin otteita on viime vuosina hieman kritisoitu. Tietynlainen vanha aggressiivisuus on ohitustilanteista puuttunut, mutta jo viime kauden lopussa tilanteessa alkoi näkyä muutosta. Räikkönen hyökkäsi jo starteissa, hieman riskejä ottaen. Tällä kaudella hän on lisännyt tuota hyökkäämistä myös ohitustilanteissa. Enää ei jäädä "kyttäämään".

Kiinan viikonloppu oli hyvä osoitus "vanhan Kimin" paluusta. Vaikka turva-auto auttoi uudestaan kilpailuun pääsyä, oli Räikkösen ohitukset tuttua laatua. Pehmeillä renkailla nähtiin tuttu, aggressiivinen Kimi, joka vei pidemmän korren niin Valtteri Bottaksesta kuin Lewis Hamiltonistakin.  

Tällä on pelkästään vain positiivisia vaikutuksia. Räikköseltä vaaditaan kuitenkin jatkuvasti tuloksia, jotta jatko Ferrarilla olisi vielä tämänkin kauden jälkeen mahdollista. Toinen kysymys on tietenkin, että löytyykö kuljettajalta halua jatkaa, mutta tällä hetkellä tilanne näyttää hyvältä. Autolla on tällä kaudella mahdollisuus taistella säännöllisesti Mercedestä vastaan, ja sen Kimi tiedostaa itsekin. Kumpa jonain viikonloppuna kaikki osuisi kohdilleen.