Kauden kolmas osakilpailu tarjosi aamulla aikaisin heränneille katsojille paljon tapahtumia. Värikkäistä vaiheista huolimatta Nico Rosberg jatkoi dominointia MM-sarjan kärjessä ja ajoi suvereenisti kauden kolmanteen perättäiseen voittoon. Yhteensä viime kauden voitot mukaan lukien saksalaiskuljettaja on seissyt jo kuudesti putkeen voittajan korkeimmalla korokkeella.

Ferrarit ja Hamilton vaikeuksissa

Ferrari-kuljettajat Kimi Räikkönen ja Sebastian Vettel törmäilivät jo avausmutkassa, jolloin Räikkösen auton etusiipi hajosi osumassa Red Bull -kuljettaja Daniil Kvyatiin. Hetkeä myöhemmin tullut turva-autoepisodi pelasti suomalaiskuljettajan kilpailun, mutta ennakolta povattu voittotaisto meni sivusuun. Vettel taisteli vahvasti kilpailuun uudelleen mukaan ja sijoittui lopulta toiseksi. Räikkönen nousi perältä aina viidennelle sijalle, joten todelliseksi torjuntavoitoksi voidaan Ferrarin kilpailua luonnehtia.

Hallitseva maailmanmestari Lewis Hamilton törmäili Räikkösen tavoin ensimmäisessä mutkassa etusiipensä palasiksi. Brittikuljettaja taisteli lopulta kilpailussa pisteille, mutta vauhti ei loppupuolella ollut kohdillaan. Ferrarin Räikkönen ohitti Hamiltonin loppukamppailuissa, eikä Mercedes -kuljettaja pystynyt Williamsin Felipe Massaa ohittamaan. Kiinan viikonloppu muodostui Hamiltonin kannalta pannukakuksi, joten katseet on jo siirretty seuraavaan osakilpailuun.

Red Bull lähempänä kärkeä

Viime vuosina pienoisessa ahdingossa ollut Red Bull osoitti Kiinassa ottaneensa askeleen kohti kärkeä. Kvyat ajoi upeasti aggressiivisen startin myötä podiumille ja pystyi pitämään vahvaa kilpailuvauhtia. Energiajuomatallin kyyti oli itseasiassa jo perjantain pitkissä vedoissa lupavaa, joten talli tulee varmasti seuraavissa kilpailuissa sotkemaan kärkitaistoa. 

Myös Renaultin voimayksikkö on ottanut askeleen eteenpäin. Epäluotettavuudet ovat nyt takana ja uusia päivityksiä odotetaan keskikesän kilpailuihin. Nähtäväksi jää, kykeneekö Red Bull haastamaan Mercedestä ja Ferraria, mutta ratakohtaisesti talli tulee kärkipakkaa sotkemaan.

Hälytyskellojen soitava Williamsilla!

Williams on alkukauden suurin pettymys. Talli on ottanut talven aikana takapakkia, ja Red Bull on mennyt jo hieman karkuun. Brittitalli taistelee tällä hetkellä lähtökohtaisesti Toro Rosson ja Red Bullin kanssa sijoista 5-10.Ferrari ja Mercedes ovat jo menneet entisestään karkuun ja hieman mieleen hiipii pelko, että pian myös Red Bull karkaa maisemiin. Jotain on tehtävä!

Williamsin taktiikat ovat olleet viime kausina yksi akilleen kantapää. Budjetti ei ole sarjan suurimmasta päästä, joten suuria loikkia on tällä kaudella turha odottaa. Williamsin suorituskyky on ollut viime kausina ratakohtainen, mutta Kiinan piti autolle sopia. Aika-ajoissa Valtteri Bottas ylsi vielä viidenneksi, mutta kilpailuissa tuli takapakkia. Erityisesti viimeinen stintti kovilla renkailla venyi liian pitkäksi, ja Bottas tuli Toro Rossoja loppukierroksilla vastaan.

Ferrarin ja Mercedeksen taisto yhä kysymysmerkki

Vielä ei nähty kahden kärkitallin välistä taistoa. Joudumme odottamaan ainakin Venäjälle asti, jotta näkisimme tämän odotetun yhteenoton. Mercedes on vielä varmasti hitusen Ferraria kilpailussa vahvempi, mutta Räikkönen osoitti nousemalla viidenneksi vauhdin olevan kohdillaan. Jos vertailukohtaa haetaan, ei Hamilton pystynyt seitsemättä sijaa paremmaksi - lähes samoista lähtöasetelmista kuin Räikkönen.

Kiinan viikonloppuna erityisesti Mercedestä haittasi luotettavuuspulmat. Hamiltonin aika-ajo vesittyi täysin ja kilpailu kaatui jo avausmutkiin. Toivottavasti Venäjän viikonloppu toisi hieman osviittaa tallien suorituskyvystä, tarvitsemme vain ongelmattoman kilpailun molemmilta.

Kolme tähteä:

Daniil Kvyat: Huikea startti ja tasaista ajoa läpi kilpailun. Uran toinen palkintopallisijoitus. Pokeri piti podiumin lämpiössä hyvin Vettelin syyttäessä häntä kolaristaan.


Nico Rosberg: Ei päässyt tänään paljoakaan tv-kuviin, mutta vahva ajo toi kauden kolmannen perättäisen voiton. Johtaa sarjaa maksimipistein ja hankala syrjäyttää voittajan korokkeelta myöskään jatkossa.


Kimi Räikkönen: Joutui ilman omaa syytään avausmutkan kolarointiin ja taisteli itsensä turva-auton avittamana uudelleen pistetaistoon mukaan. Hienoja ohituksia ja torjuntavoitto tulevaa ajatellen. Olisi kenties haastanut Rosbergin ilman ongelmia voitosta. Tämä turhaa jossittelua.