Viime syksynä uudelleen avattu jääkiekon Champions Hockey League pyörähtää kuun lopussa taas käyntiin. Viime kaudella suomalaisjoukkueet menestyivät hyvin, SaiPan, HIFK:n, Lukon ja Kärppien edetessä puolivälieriin. Kolmikosta Kärpät eteni aina välieriin asti, mutta ratkaisevassa Raksilassa pelatussa ottelussa Frönlunda oli parempi. Itse finaalissa Frönlundan kukisti Luleå. 

Tällä kaudella suomalaisseuroista mukana ovat Kärpät, HIFK, Kalpa, Blues, TPS, Tappara, Lukko ja JYP. Blues ja Lukko saivat paikan Liigan runkosarjan sijoituksen perusteella, muut ovat sarjan perustajajäseniä ja saavat paikan sen kautta. CHL:n omistavat siis seurat, jolloin sen toiminta pysyy vakaana. Yhtiön tai organisaation omistuksessa mm. sarjan talous voisi olla epävakaalla tasolla

Joukkueet on jaettu 16 lohkoon, joissa jokaisessa on mukana kolme seuraa. Joukkueet pelaavat kaksi kertaa kotona, ja kaksi vieraissa, jolloin lohkon joukkueet kohdataan siis kerran kotona ja kerran vieraissa. Lohkojen kaksi parasta joukkuetta etenee jatkoon.

Suomalaisseuroilla on jälleen hyvät mahdollisuudet menestymiseen. Alkulohkoista on tärkeää päästä jatkoon, ja jo puolivälieristä jatkoon pääsy olisi jo hyvä suoritus. Toivottavasti tällä kaudella välierissä nähdään muitakin, kuin Ruotsista ja Suomesta tulleita joukkueita, sillä sarjan imagon kannalta on parempi, että finaalissa ei pelaa kaksi saman maan joukkuetta, kuten viime kaudella kävi...

Seuroille ja pelaajille CHL on loistava kokemus ja tilaisuus. Monet ovat pelannet useita vuosia pelkästään maansa omassa sarjassa harjoitusotteluita lukuunottamatta. Pelaajat nauttivat kansainvälisten otteluiden tuomista haasteista, ja CHL onkin yksi monien seurojen kauden kohokohdista. Viime kaudella yleisön määrä oli suurin ongelma, johon tällä kaudella haetaan muutosta. Hallit eivät aina edes olleet puolilleenkaan täysiä ja tuntui, ettei CHL-brändi ollut vielä saavuttanut monia.

Luleå on tietysti hallitsevana mestarina ennakkosuosikki, mutta muutoin joukkueiden "voimasuhteiden" arviointi on hankalaa, sillä jääkiekkosarjat eivät vielä ole edes alkaneet. Muista mahdollisesti kovassa iskussa olevista joukkueista voisi esiin nostaa Kärpät, HIFK, Frönlunda, Växjö ja Geneve Servette.

Kommentoi alhalla olevaan kommenttilaatikkoon oma suosikkijoukkuesi ja mitä CHL-kaudelta odotat!