Jääkiekon EHT -kausi pyörähti tuttuun tapaan käyntiin viime viikonloppuna pelatulla Karjala -turnauksella. Tuo isänpäiväsunnuntaina huipentuma turnaus on muodostunut viime vuosina jo perinteeksi, ja kyseisen turnauksen aikana vietetään maaottelutaukoa, jolloin valmennusjohdolla on mahdollisuus koota joukkue suuresta määrästä pelaajia.

Itse turnaus käynnisti päävalmentaja Kari Jalosen tällä erää viimeisen kauden Leijonien päävalmentajana. Kausi huipentuu ensi kevään Venäjän MM-kisoihin, mutta mitä kaikkea Karjala -turnaus piti sisällään? Millaisia merkkejä se näytti? Ketkä pelaajat nousivat esille?

Nostaisin erityisesti Leijonista esille joukkueen parhaan pistemiehen Tommi Huhtalan. Huhtalan meno oli vakuuttavaa, ja  tulosta tuli hyökkääjän paukuttaessa taululle tehot 1+2=3. Lisäksi KHL:ssä pelaava maalivahti Harri Säteri esiintyi vahvasti ja ansaitsee seuraavissa EHT- tai maaotteluissa uuden näytönpaikan. MM-kisoissa uskon ykkösmaalivahdin tulevan NHL:stä, mutta kaksi muuta veskaria voi hyvin tulla kotimaisesta Liigasta...

Suomen saldo turnauksen kolmesta ottelusta oli kaksi voittoa ja yksi tappio isänpäiväsunnuntaina turnauksen voittajalle Ruotsille. Sunnuntain ottelussa Leijonilla oli paikkoja, mutta viimeistely ontui ja samassa Ruotsi käytti omat paikkansa. Leijonien pelaaminen oli kuitenkin läpi turnauksen positiivisia merkkejä täynnä, ja valmennusryhmä sai näyttöjä tulevia otteluita varten. Tässä vaiheessa ei vielä aleta MM-kisapaikkoja lyömään lukkoon.

Seuraavat maaottelut tarjoavat lisämahdollisuudet näyttöihin ja tällä hetkellä Leijonat ovat hyvällä tiellä.