F1 -kauden toinen osakilpailu ajettiin tänä viikonloppuna Bahrainissa. Aika-ajo tarjosi kilpailuun mielenkiintoiset lähtökohdat ja Ferrarin taistoa Mercedestä vastaan odotettiin sunnuntaiaamuna ennen starttia. Bahrainin osakilpailu tarjosi edellisten vuosien tapaan paljon tapahtumia, ja varmasti yksi kauden värikkäimmistä taistoista nähtiin tänään. Lähdetään seuraavaksi perkaamaan sunnuntain antia.

Rosberg jatkoi voittokulkuaan

Nico Rosberg nappasi kauden toisen voittonsa ja johtaa MM-sarjaa maksimipistein. Saksalaiskuljettaja sai unelmastartin ja raivosi ensimmäiset kierrokset. Hyvän alun myötä Rosberg kykeni kasvattamaan huiman eron takanaolleisiin Kimi Räikköseen, sekä Lewis Hamiltoniin. Vaikka Räikkönen pääsikin lopussa lähietäisyydelle, kontrolloi saksalaiskuljettaja kilpailua täysin.

Tällä hetkellä Rosberg on Mercedes-kaksikosta nopeampi. Aika-ajoissa Hamilton on yltänyt edelle, mutta kilpailuissa Nico on viime vuoden tavoin ollut vahvempi. Nico on ollut starteissa selkeästi niskanpäällä, sekä pystynyt ylläpitämään tasaista kilpailuvauhtia. Vaikka ero on pitkän kauden avauskilpailuiden jälkeen vain 17 pistettä, on myrskyvaroitus hallitsevalle maailmanmestarille annettu.

Haas porskuttaa vahvasti eteenpäin

Tulokastalli Haas on ollut kauden valonpilkku. Roman Grosjean johdatti tallin autot jo heti avauskilpailussa pisteille, ollen tuon kilpailun kuudes. Tänään ranskalaiskuljettaja laittoi vielä Australian suorituksesta pykälän verran paremmaksi ja ylitti maalilinjan viidentenä. Haas on jo tässä vaiheessa moninkertaistanut pisteet, jotka Manor esimerkiksi saavutti viiden vuoden aikana. Taustalla on tukea Ferrarilta, mutta talli kykenee selviämään myös omillaan.

Grosjean tekee tällä hetkellä uraansa ajatellen suurta palvelusta. Kaksi vahvaa kilpailua kauden alkuun ja hyviä pisteitä paketissa. Ranskalaiskuljettaja esitti Bahrainin parituntisen väännön aikana hienoja ohituksia ja ajoi ennen kaikkea varmasti - niin kuin Lotus -aikoinaan. Näistä ajoista Grosjean on myös kypsynyt kuljettajana selkeästi. Auto on hyvä, ja kauden jatkon osalta tilanne näyttää todella lupaavalta.

Williamsin tekeminen huolestuttaa

Jos Bahrainin viikonloppu tarjosi lupaavia singnaaleja Ferrarin ja Haasin vauhdista, niin Williamsin tekemisestä ei voi olla samaa mieltä. Talli auheutti puhetta omituisilla strategioillaan jo lauantaina tuhlatessaan superpehmeitä renkaitaan. Brittitalli turvautui sunnuntain kilpailussa kovimman rengasseoksen käyttöön, kun valtaosa muista talleista ajoi kilpailun läpi superpehmeillä ja pehmeillä rengasseoksilla.

Lisäksi auto on kilpailussa heikko. Pehmeä rengassetti kului jo ensimmäisen kymmenen kierroksen aikana ja Williams -kuljettajat suorittivat ensimmäisten joukossa varikkopysähdyksensä. Huono renkaiden kestävyys taas tarkoittaa sitä, että brittitiimin on turvauduttava kovempiin rengasseoksiin, jotta pystyvät ajamaan kilpailua siedettävällä vauhdilla läpi. Tässä tapauksessa pehmeät rengassetit jäävät varjoon. Ja kun kyseiset ongelmat tulevat ilmi jo kauden alkuvaiheessa, on asia hyvinkin huolestuttava...

Ferrarin tekniset ongelmat esillä

Pitkin talvitestien ja kauden alun ajan on puhuttu italialaistallin voimalähdeen epäluotettavuudesta. Talvitesteissä esiintyneet ongelmat häiritsivät testityön tekoa, ja niiden luvattiin olevan jo takanapäin. Toisin kuitenkin kävi, Räikkönen joutui jättämään avauskilpailun kesken ja Sebastian Vettelin matka päättyi jo ennen starttia moottorin hajottua. Näin kummallakin kuljettajalla on kahdesta kilpailusta tilillä yksi keskeytys, ja tärkeitä pisteitä on mennyt sivusuun.

Ferrari on ottanut voimayksikön kehityksessä tietoisen riskin. Se on kehittänyt myllään radikaalisti ja edistysaskeleita on tullutkin. Italialaisvalmistaja joutuu tulemaan vastaan taas luotettavuudessa. Talli on ollut hyvin vaitonainen mahdollisesta ongelmasta ja sen syystä, mutta jo viimeistään nyt on jo selvää, että jonkinlainen huolestuttava ongelma on olemassa.

Räikkösen vahva kilpailu - ohitti Sennan tilastoissa

Kimi Räikkönen näytti jälleen olevansa yksi sarjan kärkikuljettajista. Uusi ajokki on jälleen aikaisemman vuoden edeltäjiään sopivampi ja Jäämies on tutusti kilpailuissa parhaimmillaan. Heikon startin jälkeen Räikkönen kykeni ensin raivaamaan tiensä edellä olleiden ohi ja pitämään totutun vahvaa kisavauhtiaan. Voittoonkin olisi todennäköisesti ollut mahdollisuudet paremman startin myötä, mutta se on turhaa jossittelua.

Podium oli Räikköselle uran 81:s. Tämän myötä Räikkönen jätti legendaarisen Ayrton Sennan taakseen tilastoissa. Nämä ovat toki Kimille varmasti yksi ja sama, mutta kiistatta hän on yksi sarjan parhaimmista kuljettajista. Toivottavasti palkitokorokesijojen ja ennen kaikkea voittotilastojen määrä kasvaa, sillä kalusto antaa siihen mahdollisuudet.

Kolme tähteä:

Grosjean: Jälleen vahvaa työskentelyä. Paransi vielä Australian kuudetta sijaa. Vahva kilpailu, hienoine ohituksineen, joten varmasti ansaitsee kiitettävän arvosanan. Tästä on hyvä jatkaa Kiinaan!


Räikkönen: Vahva kilpailu, voittoonkin olisi täysonnistumisella ollut saumat, mutta se turhaa jossittelua. Osoitti olevansa edelleen mestariainesta. Pystyi pitämään Hamiltonin takanaan, joskin brittimestarin autossa oli vikaa avausmutkan kolaroinnin takia. Kokonaisuutenaan vahva viikonloppu!


Vandoorne: Tämä oli kova temppu! Uran ensimmäinen GP, pikahälytyksellä Bahrainiin ja heti pisteille! Pisti aika-ajoissa Jenson Buttonin ahtaalle ja päihitti kokeneen tallikaverinsa. Kilpailu oli vielä hakemista, mutta moitittavaa ei viikonlopulta jäänyt. Teki suuren palveluksen uraansa ajatellen