Tänään Yleisradio ja Discovery tiedottivat olympialaisten tv-oikeuksien jakamisesta. Yle näyttää vielä tämän kesän Rion olympialaiset kokonaisuudessaan omilla jakelukanavillaan, mutta Pyeongchangin talviolympialaisista tuleekin suomalaisessa urheilutelevisiossa muutos.

Koskaan aikaisemmin ei olympialaisten lähetysoikeuksia ole maassamme jaettu. Yle näyttää talviolympialaisista kaikki lajit jääkiekkoa lukuunottamatta. Discovery näyttää myös kesäkilpailuista kaksi valitsemaansa lajia, mutta yleisurheiluun Ylellä on yksinoikeus. Kanavasurffailu jatkuu edelleen, mutta nyt kahden eri yhtiön kanavien välillä.

Näen tässä pelkästään positiivisia asioita. Vaihtelu virkistää. Discovery tuo mukanaan varmasti jotain aivan uutta. Resurssit ovat suuret ja onkin hyvin mielenkiintoista nähdä, keitä selostajia ja asiantuntijoita tiimiin pääsee. Yle näyttää jatkossakin kisoja tutulla ja luotattavalla tavalla. Molempi parempi.

On kuitenkin varmaa, että olympialaiset näkyvät tulevaisuudessa yhtä laajasti kuin ennenkin - kenties vielä laajemminkin. Jonkinlainen ympyrä sulkeutuu kuitenkin toistaiseksi, kun Rion kilpailut ovat ohi. On kuitenkin hienoa, että Yle on jatkossakin mukana olympialaisten televisioinnissa. Ja uusia tuulia tarvitaan aina. Niitä Discovery tuo mukanaan.

Nautitaan ensin kuitenkin Rion kilpailut läpi ja sitten on talviolympialaisten vuoro. Urheilun juhlaa tämä kaikki.