Eurooppalaisen jääkiekkosarjan, mestarienliiga Champions Hockey Leaguen pudotuspelit jatkuvat marraskuussa. Ensimmäiset vaiheet ovat takana, ja suomalaisjoukkueista leikin joutuivat jättämään kesken HIFK ja JYP. Kärpät, TPS, Tappara, Lukko, ja Blues etenivät jatkoon. Pelit kovenevat, mukana on enää 16-joukkuetta, joista puolet tippuu tämän vaiheen jälkeen pois. Panokset ovat siis kovat, pitkä syksy takana, ja vielä pitää jostain löytää uutta ja puristaa eteenpäin. Monelle joukkueelle CHL-tuo haasteita mukanaan, sillä kansalliset sarjat ovat samaan aikaan käynnissä. Mutta miltä näyttävät otteluparit? Ensimmäisessä osassa käyn läpi Kärppien ja Tapparan otteluparit. 

Tappara saa vastaansa hallitsevan CHL-mestarin Luleån. Joakim Fagervallin valmentava Luleå on ollut kuluneella kaudella vahva. Maalivahtiosasto on vahva, ja lisäksi alkukauden SHL:ssä vahvasti aloittanut joukkue uhkuu itseluottamusta. Tapparalla on omat vahvuutensa. Se kaatoi Vitkovitcen ja eteni jatkoon. Tomi Karhunen on ollut melkein kaikissa pelissä maalilla, ja torjuntaprosentti on huikeat 95.06. Karhuselle annetaan varmasti seuraavissakin peleissä torjuntavastuu, joten mielenkiintoiset maalivahtiosastot kohtaavat tuolloin. Odotettavissa on mielenkiintoinen kahden ottelun sarja, jonka lopputulosta en uskalla veikata ollenkaan...

Vakuuttavan alkusarjan ja ensimmäisen pudotuspelisarjan pelannut Kärpät saa toisella kierroksella vastaansa Sparta Praguen. Viime vuosina Tshekin liigan jatkopeleissä esiintynyt joukkue on tällä CHL -kaudella esiintynyt hyvin. Viime kaudella tie CHL:ssä päättyi pudotuspeleihin, joissa Linköping oli vahvempi. Tänäkin vuonna vastus on vahva. Kärpät ei tällä CHL-kaudella ole hävinnyt ottelun otteluakaan, joten Oululaisjoukkue on selkeä ennkkosuosikki ottelusarjan alla. Vastustajien maalinteko on osottautunut hankalaksi, sillä maalivahti Sami Aittokallio pelaa vahvaa CHL-kautta. Torjuntaprosentti ennen ottelusarjan alkua on muhkean huikeat 99.25. Aittokallio on pelannut jokaisessa Kärppien kuudessa CHL-ottelussa, joten se nostaa suoritusten arvoa entisestään.

Palataan sarjan seuraavan osan pariin ensi viikolla.